O festivalu

Backyard Art Festival osmišljen je kao manifestacija koja kroz svoj program obuhvaća područja kulture, glazbe i sportskih aktivnosti.
 
Ono što BAF čini posebnim jest vrlo atraktivna lokacija, s jedne strane u centru grada, a s druge strane u prirodi u srcu velikog parka u Donjem Miholjcu. Također, jedinstvenim ga čini činjenica da BAF nije samo glazbeni festival te se na njemu može vidjeti i sudjelovati u različitim priredbama, sportskim i ostalim zabavnim aktivnostima.
 
Glavni su ciljevi festivala revitalizacija mjesta i zajednice putem društvenog djelovanja, kulturno unapređenje, turistička promocija i “brendiranje” grada Donjeg Miholjca i Osječko-baranjske županije te doprinos kulturnoj decentralizaciji zemlje. Također želimo okupiti različite generacije, poticati mlade i talentirane ljude, kao i podići ekološku svijest i poboljšati međunarodnu suradnju.

Backyard Festival svojim sadržajima doprinosi raznolikosti, promovira pozitivne vrijednosti te stavlja naglasak na zajedništvo i suradnju. Programom manifestacije, ističe se turistički značaj grada Donjeg Miholjca i Osječko-baranjske županije, kroz bogatstvo njihovih brojnih povijesnih, kulturnih i prirodnih znamenitosti.

Zadatak ovog festivala je uključiti što više subjekata na lokalnoj i županijskoj razini, uključivanjem zainteresiranih pojedinaca te kroz suradnju s ostalim udrugama. Dio programa održava se u suradnji s drugim udrugama koje djeluju na području grada i županije, dok bogaćenju programa i dobrim međunarodnim odnosima pridonosi suradnja s udrugama iz Republike Mađarske - Donji Miholjac kao dio Greenway staze (prekogranična mreža tematskih zelenih staza u Mađarskoj i Hrvatskoj čuva zajedničku gastronomsku, etničku i kulturološku tradiciju i razvija eko-turizam).
 
Cijeli je festival u znaku ekološke osviještenosti, a čijem se podizanju pridonosi putem radionica, ali i kroz vlastiti primjer. Festival je podijeljen u glavne i sporedne zone na različitim lokacijama u gradu, u cilju kvalitetne koordinacije posjetitelja. U vremenima kada populacija vapi za društvenim i kulturnim događanjima, Backyard Festival u Donjem Miholjcu bit će pokazatelj da i manja mjesta imaju mnogo toga za ponuditi.
Pročitano 2322 puta

Partneri

antiborikferragostograffiti na gradelehrvmuzika_hrreartkapucinerrostvetoglennstwisterblanjeLimex Altradcroatia full of lifemixetaindexzihermoj osijeksibradio osijekautoeuropablog od pitonastv

osjecko 1 bigagro 1 big hemcoTZ donji Miholjackanaanhellvetmagadenovackarasica 1zupanija 1hborshovelGlas Slavonijeslavonski radio